Maak je eigen APP´s

zonder programmeren   |   makkelijk en fun!

hoe, wat, waar ...
Ik ben er klaar voor ...en jij?

Jarenlang heb ik uitnodigingen voor het geven van gastcolleges van de hand gewezen met steeds aanneembare excuses. Recent heb ik dan toch de stap gezet en ik moet toegeven, ik ben gebeten door het onderwijsbeestje en ik had niet gedacht dat het zo ging kriebelen.

Verandering van spijs doet eten, zoals men zegt. Het veranderen van mijn professionele omgeving heeft mij de impuls gegeven om mijn tanden wat dieper te zetten in het leren van nieuwe ontwikkelomgevingen voor het maken van Apps.

De onstuitbare opmars van de digitale applicaties heeft er voor gezorgd dat er platformen zijn gebouwd voor het democratiseren van het maken van softwaretoepassingen. Een professionele site of blog opzetten kan ondertussen zonder zelf te programmeren. En het is niet anders voor het ontwikkelen van Apps. Ik stond versteld hoe makkelijk het is geworden om je eigen applicaties vorm te geven en te publiceren ... en dit wil ik graag met je delen!

Workshops APP Ontwikkeling

Voor wie?

Voor diegenen die regelmatig APP´s gebruiken en af en toe denken dat ze iets missen. Voor mensen die graag hun eigen gepersonalizeerde APP´s willen maken voor fun of om de dagelijkse routines makkelijker te maken, zonder zich druk te hoeven maken over de punten en comma`s. Of... misschien ben jij iemand die al een tijdje een commercieel idee heeft voor een APP en niet wist waar te beginnen.

Wat zal je leren?

We maken APP´s in een handomdraai, zonder de gebruikelijke steile leercurve. Desondanks we zelf geen code gaan schrijven (we werken met instructieblokken die we in elkaar passen), zullen we toch "serieuze" en nuttige Android applicaties maken: een App die smsjes beantwoordt terwijl je rijdt, een App waarmee je je auto kan terugvinden op het parkeerterrein, een interactief boodschappenlijstje, een simpele game, ...

Maar bovenal, zal je de logica en tools leren, die je nodig hebt om je eigen ideën in een App om te zetten en die te publiceren op de Play Store of om op je eigen Android toestel te gebruiken.

Workshop vs Cursus

Desondanks we je gaan leren hoe makkelijk en snel het is om APP´s te bouwen, neemt het een tijdje in beslag om de brede waaier aan mogelijkheden, die mobiele toepassingen aanbieden, te overlopen en over te brengen.

Niet iedereen kan iedere cursusdag vrijhouden en daarom hebben we geopteerd voor een modulaire aanpak. Elke Workshop is een alleenstaande module en behandelt een specifiek gedeelte binnen het ontwikkelen van APP´s.

De Workshops bestaan uit twee delen: introductie / hoofdblok. In het introductiegedeelte, overlopen we de (reeds geziene) concepten die we in het hoofdblok verder gaan uitdiepen in kant en klare APP´s. Deze aanpak staat toe om de Workshops uit te kiezen die je het meeste boeien en bepaalde concepten op te frissen en te herhalen vóór we nieuwe toepassingen bouwen.

Hoe oud moet je zijn?

Deze ontwikkelmethode is heel makkelijk en toegankelijk, vanaf je met de computer overweg kan, ben je in principe klaar om met deze cursus te beginnen. Praktisch, kan het vanaf 12 jaar tot behoorlijk gerimpelde leeftijd.

Waar en wanneer?

CC De Werf, 9300 Aalst, lokaal 4 op zaterdagvoormiddag
(A)= introductie van 8:45 tot 9:45
(B)= hoofdblok van 10:00 tot 12:45

Kostprijs Workshop?

(A) + (B): €35 met eigen computer / €45 met klascomputer
(B): €25 met eigen computer / €35 met klascomputer (kan enkel als je de vorige les aanwezig was)


Vraag ons programma aan!S

Mocht je vragen hebben stuur gerust een mailtje naar tomrogghe@gmail.com

Check list
 • Voorkennis?
  Je hebt geen voorkennis van programmatie nodig. Je hebt enkel een google account (een gmail) nodig en je moet vertrouwd zijn met een computer (opstarten, documenten terugvinden, iets opzoeken op het web, ...).
 • Eigen computer?

  Heb je een eigen laptop (Mac/PC), breng die gerust mee, dan zetten we er meteen jouw ontwikkelomgeving op, zodat wanneer het kriebelt, je thuis kan experimenteren. Heb je geen laptop, geen probleem, tegen een kleine vergoeding stellen we je eigen werkplek op en tonen we je hoe je thuis op je computer, verder aan de slag kan.

 • Testen?
  Een eigen Android toestel (smart phone of tablet) meebrengen is handig, omdat je zo live kan zien wat je bouwt. Heb je geen Android toestel dan kan je via de computer je App testen.
 • Wat mag ik verwachten?
  Je bouwt meteen je eerste APP´s.
  Als je ondervindt hoe makkelijk en fun het is ... kan het beginnen kriebelen ;)
Ik wil meer weten!